Librarios
November 28, 2023

Coffeeshop kopen: wat u moet weten

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

 

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het overwegen van een coffeeshopbedrijf. U kunt dit bedrijf op drie manieren starten. Begin uw eigen coffeeshop helemaal opnieuw, verwerf een bestaand onafhankelijk bedrijf of verwerf een franchise. Elk bedrijfstype heeft zijn voor- en nadelen. Een startend bedrijf brengt bijvoorbeeld meer risico’s met zich mee dan het overnemen van een bestaande onderneming of franchise. Naar mijn mening is het overnemen van een bestaand bedrijf, of het nu onafhankelijk of in franchise is, de gemakkelijkste weg om betrokken te raken bij een bedrijf en een meer populaire manier. Als u van plan bent een bestaande coffeeshop te kopen, moet u uw onderzoek doen. Bekijk de locatie, sfeer, menu en financiën.

plaats

Het is geen slecht idee om een coffeeshop te bezoeken die je interesseert cannabis store. U kunt zich gedragen als een privédetective omdat niemand weet wie u bent. Hiermee kunt u het gedrag van uw bedrijf en haar werknemers zien. Het geeft u ook een echt gevoel voor de hoeveelheid verkeer die uw winkel in en uit gaat. De meest succesvolle koffiezaken zijn goed bereikbaar voor voetgangers. Geweldige locaties genereren meer inkomsten, maar hebben een prijs. Veel verkeer staat gelijk aan hoge huur. Hogere huren kunnen de winst uithollen. De maandelijkse huur mag niet hoger zijn dan 10-15% van de bruto-omzet. Bekijk uw huidige huurcontract. Als je huur te hoog is, kijk dan of je je huurcontract kunt heronderhandelen. Als een coffeeshop geen toegang heeft tot voetverkeer, moet het meer advertentiegeld binnenhalen om meer klanten aan te trekken.

atmosfeer

Zorg voor een prettige sfeer in de faciliteit. Hoe zit het met de decoraties? Herinrichting kan duur zijn. Is het personeel vriendelijk? Klanten hebben de neiging tijd door te brengen in een uitnodigende en comfortabele omgeving. Wilt u uw huidige personeel behouden? Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het onderhandelen over uw aankoopprijs.

menu

Bekijk het menu tijdens een bezoek aan de coffeeshop die te koop is. Proef verschillende soorten koffie en stel vragen. Sommige koffiezaken verkopen eten en andere niet. Door voedsel aan uw menu toe te voegen, kunt u uw winst verhogen. De verkoopkosten zouden ongeveer 28-32% van de jaarlijkse omzet moeten bedragen.

financiën

Na het onderzoeken van de locatie, de sfeer en het menu, moet je naar je financiën kijken. De winst voor belasting zou rond de 16-20% van de jaaromzet moeten liggen.

Als uw winkel voldoet aan de industrienormen en alles in orde lijkt te zijn met de locatie, sfeer, menu en financiën, hoeft u alleen nog maar de deal te sluiten.

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *